25.5.2024 4:39
Breaking News

Stratex i Dogus grupa iz Turske u partnerstvu u Dukley marini Budva

Dukley Marina Budva, dio kompanije Stratex, sklopila je partnerstvo sa Dogus grupom, jednom od najvećih investicionih grupa u Turskoj, saopšteno je iz Dukley marine, čime su potvrdili pisanje Vijesti.

Cilj partnerstva je, kako je navedeno, uključenje Dukley Marine Budva u mrežu D-Marin koja predstavlja najveći internacionalni lanac marina na istočnom Mediteranu sa 10 marina u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj, a sada i u Crnoj Gori.

 Budući plan Strateksa i Dogusa je i razvoj Marine Budva u vodeću marinu u regionu.

Dogus grupa predstavlja jedan od najvećih konglomerata u Turskoj koji posjeduje preko 200 kompanija i ima oko 35.000 zaposlenih u Americi, Evropi, Africi i Aziji.

Grupa trenutno posluje u oblasti finansija, auto industrije, u građevinskoj industriji, medijima, turizmu, uslugama, nekreninama, energetici i zabavi. Dogus je vlasnik mreže D Marin i manjinski akcionar hrvatske ACI Marine.

Stratex grupa posluje u Crnoj Gori od 2006. godine i jedna je od najvećih investicionih kompanija na Jadranskoj obali.

 Najznačajniji projekti u portfoliju Stratexa su izgradnja luksuznog kompleksa Dukley Gardens u Budvi, Dukley Marina Budva, nekretnine na prestižnim lokacijama u Kotoru, Reževićima i Kolašinu, te investicija u najveći lanac hotela na crnogorskoj obali u okviru “Budvanske rivijere” AD.

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.