14.7.2024 4:30
Breaking News

Svečani prijem u Podgorici povodom dana Republike Turske

Svečani prijem povodom dana Republike Turske 29.oktobra i 94 godina postojanja republike održan je u Podgorici u hotelu Ramada u organizaciji ambasade Turske u Crnoj Gori. Prijemu na kojem je priređen svečani koktel prisustvovalo je više stotina zvanica predstavnika dipomatskog kora, ministarstava, lokalnih i državnih organa, privrednika i ostalih građana. Ambasador Republike Turske Serhat Galip je održao svečani  govor i zahvalio se na prisustvu brojnim zvanicama, u kojem je istaknuto da su ukupni odnosi Turske i Crne Gore veoma dobri.

Na početku ceremonije pročitano je pismo predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana povodom Dana Republike Turske.

Ambasador Galip je istakao da s ponosom može da kaže da Republika Turska ulaže ogroman trud da osigura mir u njoj i van njenih granica.

“Republika Turska je širom otvorila vrata i nesebično pruža pomoć svim svojim prijateljima. Politički i prijateljski odnosi između Turske i Crne Gore su na visokom nivou. Takođe, ekonomski odnosi takođe dobijaju na značaju“, kazao je ambasador Galipu svom govoru.

Dodao je i da ambasada Turske u Crnoj Gori, TIKA, turski kulturni centar “Yunus Emre“, Ziraat banka, Turkish airlines, kao i privatni sektor nastavljaju sa inteziviranjem bilateralnih odnosa.

“Turska će nastaviti da snažno podržava Crnu Goru i njene integracione procese“, kazao je Galip.

Foto: Mne Magazin

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.