20.7.2024 14:05
Breaking News

Svečano otvorena osnovna škola u Grahovu

U mjesnoj zajednici Grahovo koja pripada opštini Rožaje, uz prisustvo zvanica i građana,  svečano je otvorena  petogodišnja Osnovna škola, koju će za sada pohađati 15 učenika ove mjesne zajednice.

Objekat je izgrađen zajedničkim sredstvima lokalne uprave Rožaje i Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA. Školu su skupa otvorili: zamjenik i prvi savjetnik Ambasade Republike Turske u Crnoj Gori Hakan Ozdemir, koordinator TIKA-e Ahmet Altun,  predsjednik opštine Ejup Nurković te direktor Osnovne škole u Balotićima gospodin Rahman Husović pod čiju područnu jedinicu spada i novootvorena škola u Grahovu.

Vrijedno je naglasiti da će 15 učenika moći da pohađaju nastavu do pete godine osnovnog obrazovanja, u svom rodnom mjestu, što u mnogome olakšava uslove kako učenicima tako i njihovim roditeljima.

Predsjednik opštine je naglasio da je ulaganje u obrazovanje jedini siguran i vrijedan adut za sigurnu budućnost. Ako obezbijedimo dobre uslove za obrazovanje, time pokazujemo da cijenimo našu djecu i omladinu a ubijeđen sam da će oni, kada steknu obrazovanje, na najbolji način znati da budu od koristi svojoj porodici, svome rodnom mjestu i svome gradu. Posebnu zahvalnost uputio je zvaničnicima TIKA-e, koji su zavidnim sredstvima po ko zna koji put pomogli Rožaje.

www.rozaje.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …