14.7.2024 2:39
Breaking News

Studenti svečano ispraćeni na školovanje u Tursku

Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori priredila je danas svečanost povodom odlaska nove generacije crnogorskih studenata na školovanje u Tursku i onih koji su ove godine završili svoje školovanje u ovoj zemlji. Stipendiju ambasade Turske ove godine dobilo je 18 studenata iz Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip kazao je na svečanosti da je program stipendiranja posvećen učvršćivanju dobrih odnosa koje Turska ima sa Crnom Gorom.

„Takođe, ovo će doprinijeti da se studenti koji budu završili fakultete u Turskoj vrate u matičnu zemlju Crnu Goru i na taj način pomognu svoju državu. Vidim da su svi koji su studirali u Turskoj postali takođe i promoteri Turske u Crnoj Gori“, kazao je Galip, napominjući da stipendije dobijaju najbolji studenti.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su budući studenti koji su primljeni na fakultete u Turskoj, kao i oni koji su ove godine završili studije u Turskoj. Takođe, na svečanost su došli i neki od bivših studenata, koji su ranije završili studije u Turskoj.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, jedan je on mnogih koji se posredstvom stipendije Vlade Turske školovao u ovoj zemlji. On je budućim studentima poručio da je pred njima šansa koju moraju iskoristiti.

„Turska je velika zemlja, ima mnogo studenata iz svih krajeva svijeta. Ovo je dobra prilika da se upoznate sa različitim ljudima, kulturama. Iskoristite vaše vrijeme tamo. Imate generacije prije vas koje vam mogu pomoći. Ovo vam je velika šansa i velika prilika“, kazao je Fejzić.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su predstavnici turskih institucija u Crnoj Gori, savjetnik predsjednika Crne Gore, kao i članovi Privredne komore i Uprave za kadrove.

e-vijesti.com

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.