14.6.2024 0:45
Breaking News

Tanilir očekuje da Crna Gora 2015. dobije poziv za članstvo u NATO

Iz Liberalne partije su pozvali i ostale političke subjekte, koji su saglasni sa idejim članstva u NATO, da se intezivno uključe u kampanju javnog i neskrivenog propagiranja ove ideje

“Očekujem da će iz sjedišta NATO-a, do kraja 2015. godine stići pozitivno izjašnjenje o članstvu Crne Gore u Alijansu”, rekao je ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir .

On je sinoć u prostorijama Liberalne partije u Podgorici održao predavanje na temu NATO integracija i položaja Crne Gore u njima.

Predavanje se u organizaciji podgoričkog Odbora Liberalne partije realizuje kao dio projekta “Crna Gora i NATO”.

Kako je saopšteno iz Liberalne partije, Tanilir je posebno istakao napore koje Crna Gora ulaže u realizaciji četiri ključna uslova za ulazak u NATO savez.

“Naglasio je da ćemo na realizaciji zacrtanog cilja imati pomoć njegove države, koja ove godine slavi 62 godine članstva u NATO savezu i koja je druga po broju oružanih snaga angažovanih za potrebe alijanse. Ambasador Tanilir vjeruje da će učlanjenjem Crne Gore, ali i ostalih zemalja Balkana u NATO i EU na ovim prostorima zavladati konačno dugo očekivani mir među susjedima”, navodi se u saopštenju.

Iz Liberalne partije su pozvali i ostale političke subjekte, koji su saglasni sa idejim članstva u NATO, da se intezivno uključe u kampanju javnog i neskrivenog propagiranja ove ideje.

Tanilir je Jovanu Rabrenoviću predsjedniku Odbora Glavnog grada Podgorice Liberalne partije, uručio Monografiju turskih autora iz oblasti umjetnosti i kulture.

www.vijesti.me

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.