25.5.2024 5:01
Breaking News

Tanilir: Turska pomaže ekonomski razvoj Zapadnog Balkana

Sve intenzivnije direktno investiranje kompanija iz Turske u zemlje regiona, s posebnim naglaskom na države Zapadnog Balkana, umnogome potpomaže ekonomski razvoj ovih zemalja, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Crnogorske demokratske unije Cdu Miodraga Vlahovića i ambasadora Turske Mehmeta Tanilira.

Susret Vlahovića i Tanilira

Vlahović je istakao značaj koji Turska ima kao zemlja koja je još 1952. godine pristupila Sjevernoatlantskoj alijansi i izrazio zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža Crnoj Gori na njenom evroatlanskom putu.

“Turska ozbiljno shvata obaveze i odgovornosti koje ima kao izuzetno značajan ekonomski i politički faktor, kako na regionalnom, tako i na evropskom i globalnom nivou, što dokazuje nastavljanjem svog aktivnog angažovanja na polju očuvanja mira i stabilnosti na prostoru Jugoistočne Evrope“, istaknuto je na sastanku.

Vlahović i Tanilir su razgovarali i o trenutnoj situaciji na crnogorskoj političkoj sceni, uz poseban osvrt na način na koji bi politički subjekti u Crnoj Gori trebalo da djeluju u godini u kojoj se od Sjevernoatlantskog saveza očekuje da našoj zemlji uputi formalan poziv za članstvo.

 

http://www.cdm.me/

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.