26.5.2024 14:37
Breaking News

TIKA donirala ultrazvučni aparat Domu zdravlja u Tuzima

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) uručila je danas Domu zdravlja u Tuzima ultrazvučni aparat za odjeljenje ginekologije. Na svečanosti uručenja donacije, predstavnici Ministarstva zdravstva Crne Gore, kao i predstavnici donatora izrazili su nadu da će uručena donacija biti od koristi građanima gradske opštine Tuzi.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip kazao je da se Turska trudi da bude prisutna na svim poljima u Crnoj Gori.

„U svim segmentima gdje želimo da pomognemo, prati nas TIKA. Trudimo se da podržimo projekte na polju obrazovanja, poljoprivrede, zdravstva, i na drugim poljima. Nadam se da će ova donacija biti od koristi kako građanima Tuzi, tako i građanima Podgorice“, kazao je ambasador Galip.

Mustafa Yazici, koordinator TIKA-e za Crnu Goru istakao je da TIKA na svaki način pokušava da popravi situaciju u Tuzima.

„Prošle godine smo opremili salu za sastanke u osnovnoj školi, a ove godine doniramo ginekološki aparat koji će pomoći zdravstvenom sistemu“, rekao je Yazici.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić poručio je da je današnja donacija najbolji primjer humanosti i potrebe da se pomogne građanima u ranoj dijagnostici i brzom liječenju.

„Zajednička inicijativa za unapređenje zdravlja stanovništva nabavkom novih dijagnostičkih aparata omogućava pacijentima pravu zdravstvenu uslugu. U zdravstvenom objektu Tuzi registrovano je oko 6 hiljada odraslih pacijenata i dvije hiljade djece, a svakodnevno se obavi preko 200 pregleda“, rekao je Kavarić.

Kako je saopšteno iz TIKA-e, ukupna vrijednost donacije iznosi 27 hiljada eura.

http://www.trt.net.tr/bosanski

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.