16.7.2024 5:49
Breaking News

TIKA finansirala adaptaciju vrtića u Mojkovcu

Povodom završetka radova na rekonstrukciji objekta JPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra“ 28. septembra u Mojkovcu je održana svečanost na kojoj su govorili sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović, ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Serhat Galip, koordinator turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Ahmet Altun, predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević i direktorica vrtića Dubravka Drobnjak.

Sekretar Ministarstva prosvjete Slobodan Filipović rekao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koje je Ministarstvo pokrenulo sa agencijom TIKA. On je izrazio zadovoljstvo što su Republika Turska i njena Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju prepoznali važnost ulaganja u obrazovni sistem Crne Gore i na taj način kroz mnoštvo projekata pomogli crnogorskim đacima da nastavu pohađaju u boljim uslovima. On je takođe naglasio važnost projekta rekonstrukcije vrtića u Mojkovcu tim prije što je ovo jedna od opština sa nedovoljnim obuhvatom djece predškolskim obrazovanjem u kojoj je nakon sprovođenja Kampanje „Svi u vrtić“ broj djece koja pohađaju predškolsko obrazovanje značajno povećan na 50%.

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević rekao je da ovo nije prva donacija TIKE u Mojkovcu. On je u ime svih građana Opštine zahvalio agenciji TIKA i Republici Turskoj ističući da se nada još čvršćoj saradnji u budućnosti.

Koordinator turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Ahmet Altun rekao je da je TIKA prisutna u Crnoj Gori od 2007. godine i da je do danas realizovano blizu 300 projekata. Prilikom izbora projekata koje će realizovati TIKA se bazira na prioritetne oblasti za razvoj društva gdje svakako spada obrazovanje u koje je TIKA do sada uložila dosta sredstava, kazao je Altun. On je istakao odličnu saradnju dviju zemalja i najavio nastavak pomoći u budućem periodu.

Altun je izrazio zadovoljstvo što će djeca JPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra“ dočekati zimu u mnogo boljim uslovima.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E. Serhat Galip rekao je dobro opremljen prostor uslov za kvalitetan rad vrtića i izrazio zadovoljstvo što je TIKA prepoznala važnost ulaganja u ovaj projekat.

Direktorica JPU „Jevrosima Rabrenović – Jevra “ Dubravka Drobnjak zahvalila je agenciji TIKA na donaciji od 32.000 eura koje su uložene u rekonstrukciju vrtića koji sada predstavlja mnogo ljepše mjesto za mališane ove opštine.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.