18.4.2024 0:08
Breaking News

TIKA finansirala izgradnju aneks objekta JPU „Dječiji vrtić“ u Plavu

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA je svečanom ceremonijom otvorila projekat „Izgradnja aneks objekta JPU „Dječiji Vrtić“ u Plavu“.

Svečanosti su prisustvovali turski ambasador u Crnoj Gori Serhat Galip, koordinator TIKA-e Ahmet Altun, predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, predstavnici Opštine i brojni gosti.

Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip je istakao da odnosi između Crne Gore i Turske mogu da se predstave kao prijateljski i da su na najvećem nivou. Ambasador se ovom prilikom zahvalio svim pojedicnima koji su učestvovali u realizaciji ovog veoma važnog projekta za Opštinu Plav i za sjever Crne Gore.

Koordinator TIKA-e Ahmet Altun kazao je da je cilj Turske Agencije da pruži podršku svim narodima u svim djelovima Crne Gore i šire.

„Prošle sedmice smo sa turskim ambasadorom posjetili Mojkovac gdje smo prisustvovali svečanom otvaranju projekta Adaptacije JPU Jevrosima Rabrenović – Jevra“, a potom je u Rožajama otvorena osnovna škola u Grahovu, sve su to projekti finansirani od strane Turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA. I u narednom periodu ćemo biti u Plavu sa nekim drugim projektima“, istakao je Altun.

Predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović rekao je da Opština nije bila u mogućnosti da pomogne.

„Želimo da ovaj vrtić prima još više djece. Iz lokalne uprave ćemo se potruditi koliko budemo mogli da bi stvorili bolje uslove za djecu. Očekujemo radove na putu do dječijeg vrtića, kao i parking“, rekao je Šahmanović.

„Proširenje objekta je rezultat naše potrebe da što veći broj djece bude obuhvaćen predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem, ali i da bi roditeljima izašli u susret i djeci obezbijedili što kvalitetniji boravak u ovoj ustanovi“, kazala je direktorica JPU „Dječji vrtić“ Plav, Minela Markišić.

Dječiji vrtić u Plavu počeo je sa radom 26. decembra 1979. godine u sastavu Osnovne škole „Hajro Šahmanović“, a od 28. juna 1990. godine postoji kao samostalni pravni subjekt. U sastavu njega rade dvije jedinice u Plavu i Gusinju. U sklopu JPU su jaslice u Plavu, Gusinju i Murinu, a rad se realizuje u 20 vaspitnih grupa.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.