14.6.2024 2:48
Breaking News

TIKA opremila multimedijalnom opremom četiri osnovne škole u Podgorici

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore u okviru projekta modernizacija obrazovanog sistema, opremila multimedijalnom opremom četiri učionice u Podgorici. Oprema podrazumijeva smart table, računare i projektore.

Na svečanoj ceremoniji uručivanja pomenute opreme u osnovnoj školi “21 maj” u Podgorici pomoćnik ministra prosvjete Vesna Vučurović je naglasila da je ovaj projekat veoma značajan za modernizaciju obrazovnog sistema Crne Gore i zahalila se Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA koja je omogućila da nove generacije imaju priliku da pohađaju obrazovanje sa najnovijim standardima i multimedijalnom opremom.

Na ceremoniji prisutnima se obratio i koordinator Kancelarije TIKA Podgorica Mustafa Yaziđi koji je stavio akcenat na značaj ulaganja u sektor obrazovanja i naglasio da u svim naprednim zemljama se velika važnost posvećuje investiranju u  infrastrukturu oblasti obrazovanja. TIKA je do sada finansirala veoma značajan broj projekata u oblasti obrazovanja sa ciljem da nove generacije rastu uz moderno informisanje i tehnologiju i da je najveća investicija, investicija u ljudske resurse. Naglasio je da će TIKA i u 2015 godini nastaviti sa finansiranjem i donacijama u oblast obrazovanja.

TIKA je u Crnoj Gori od kada je počela sa svojim aktivnostima 2007 godine do danas najveći procenat realizovanih projekata upravo ostvarila u oblasti obrazovanja,i to preko 30%.

Pomenutu multimedijalnu opremu koristiće učenici 4 osnovne škole u Podgorici sa ukupnim brojem 4700 učenika sa ciljem da i učenici i njihovi nastavnici imaju mogućnost obavljanja obrazovnih usluga u modernim i kvalitetnim uslovima, kao i jedna vrsta pomoći Ministarstvu prosvjete Crne Gore u realizaciji ciljeva modernizacije obrazovnog sistema.

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.