14.6.2024 1:26
Breaking News

TIKA donirala 25 plastenika u Plavu i Gusinju

TIKA je u nizu svojih projekata u Crnoj Gori realizovala još jedan i to u oblasti pospješivanja mladih poljoprivrednih preduzetnika na sjeveru Crne Gore. U saradnji sa Srednjom Stručnom školom “Bećo Bašić” u Plavu TIKA je uručila plastenike u ruke 25 mladih poljoprivrednika sa područja Plava i Gusinja. Jedan od plastenika je dobila i pomenuta škola.

Na ceremoniji uručivanja plastenika koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Jaziđi je kazao da je ovo za svršene učenike poljoprivrednog smjera i one koji pohađaju nastavu na smjeru poljoprivrede vrlo koristan poklon. Posebno za one koji su odlučili da pokrenu sopstveni biznis u poljoprivrednoj proizvodnji. “Nadamo se da će učenici koji su dobili plastenike voditi brigu o njima kako bi pospješili plasteničku proizvodnju u Plavu i Gusinju”. On je naglasio da će pratiti kako se koriste plastenici i kako teče proizvodnja. “Zato očekujemo da svi oni koji su dobili plastenike rade profesionalno i prije svega kvalitetno, pa im u ime TIKA-e želim mnogo uspjeha u daljem radu”.

Direktor SSŠ “Bećo Bašić” Rifat Balić je zahvalio TIKA-i i svim pojednicima koji su imali učešća u ovom projektu na razumijevanju i pomoći.

Pokloni su svječano uručeni na imanju Dževata Šarkinovića u mjestu Latek na obali Plavskog jezera.

 

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.