14.7.2024 3:49
Breaking News

TIKA veoma značajna za razvoj preduzetničkih potencijala u Crnoj Gori

Agencija TIKA razvija potencijale ruralnih dijelova Crne Gore i pomaže nerazvijenim dijelovima zemlje da uspostave i razvijaju bolju koordinaciju potencijala, posebno u dijelu preduzetničkih potencijala, konstatovano je tokom današnje posjete ministra za ljudska i manjinska prava Suad Numanovića Opštini Mojkovac.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Numanović je, zajedno sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Serhatom Galipom i koordinatorom agencije TIKA u Crnoj Gori Mustafom Jaziđijem, razgovarao sa predsjednikom opštine Mojkovac Dejanom Medojevićem i predsjednikom Skupštine opštine Mojkovac gospodinom Slavenkom Blaževićem o pitanjima koja se odnose na oblast ekonomskog snaženja žena i jačanja ženskog preduzetništva u toj Opštini.

Predsjednik opštine Mojkovac upoznao je, tom prilikom, predstavnike Turske sa aktivnostima na kojima je ta lokalna samouprava angažovana, kao i sa predlozima za buduću saradnju.

Posebna zahvalnost iskazana je Turskoj Agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju, koja je u okviru 23 plastenika koja su donirana u severnom dijelu Crne Gore, prepoznala značaj donacije istog i u ovoj Opštini.

“Žensko preduzetništvo zahtijeva podršku jer žene u Crnoj Gori razvijanjem sopstvenog biznisa pomažu kako svojoj porodici, tako i opštem ekonomskom boljitku zemlje.

TIKA je donirala i sadnice krušaka i jabuka u Plavu i Bukovici prošle nedjelje, razvijajući i voćarski potencijal severne regije”, navodi se u saopštenju.

Saradnja sa tom agencijom, koja je prepoznata u Crnoj Gori odavno, vrlo je značajna za cijelu Crnu Goru.

“TIKA je prisutna na cijeloj teritoriji naše zemlje i prepoznaje dijelove gdje je pomoć u datom momentu najpotrebnija, te shodno tome i opredijeljuje sredstva u tom pravcu”, konstatovao je ministar Numanović.

http://www.cdm.me

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.