20.7.2024 14:00
Breaking News

Turkish Airlines 18. juna počinje letjeti: Direktni letovi za Tursku iz 16 evropskih gradova

Turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) će od 18. juna početi s direktnim letovima iz 16 europskih gradova prema Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Turkish Airlines, koji inače realizuje letove prema 127 zemalja svijeta, zbog pandemije koronavirusa obustavio je sve letove 27. marta, a kako navode iz ove turske aviokompanije, THY postepeno počinje s domaćim i međunarodnim letovima.

Kako bi odgovorio na potrebe i zahtjeve putnika nakon perioda vanrednog stanja, THY će 18. juna realizovani direktne letove iz 16 evropskih gradova prema ukupno 14 gradova u Turskoj.

Iz THY-a navode kako su u periodu protekla dva mjeseca poduzeli korake u saradnji s nacionalnim i međunarodnim vlastima, kako bi ušli spremni u period nakon pandemije.

Smatrajući sigurnost leta i zdravlje svojih gostiju prioritetnim, kompanija je nakon detaljnih analiza i priprema donijela odluku o pokretanju direktnih letova sa 16 destinacija iz ukupno šest evropskih zemalja, a to su Njemačka, Austrija, Švicarska, Holandija, Švedska i Danska.

Najviše letova će biti pokrenuto iz Njemačke (Munchen, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Koln, Dusseldorf i Hamburg), zatim iz Švicarske (Cirih, Ženeva i Basel), iz Austrije (Beč i Salzburg), te iz glavnih gradova preostale tri zemlje.Turkish Airlines 18. juna počinje letjeti: Direktni letovi za Tursku iz 16 evropskih gradova

TRT Bosanski

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.