24.9.2023 10:12
Breaking News

Turkish neće udio u Montenegro Airlinesu

Turski nacionalni avio-prevoznik Turkish Airlines odbacio je planove o preuzimanju udjela u hrvatskom Croatia Airlinesu, slovenačkom Adria Airwaysu i crnogorskom Montenegro Airlinesu, prenosi SEEbiz.

Kako se navodi, razlog za to su loša iskustva sa BH Airlinesom gdje je Turkish bio vlasnik 49 odsto kompanije.

Pozivajući se na Ex-YU Aviation News, SEEbiz navodi da je potpredsjednik Turkish Airlinesa za marketing i prodaju u Istočnoj Evropi i na Balkanu Mehmet Baspinar, rekao je da njegova kompanija želi punu kontrolu u kompaniji koju kupuje jer želi da efikasno nametne vlastitu strategiju.

Međutim, to nije opcija i na Balkanu s obzirom na zakonodavnstvo Evropske unije koje ograničava strano vlasništvo u avio-kompanijama na 49 odsto.

“Želimo da postanemo najjača avio-kompanija u regionu i važan igrač u svijetu. Sve veći dio svijeta oslanja se na istok, kako je to bilo i u prošlosti. Zato su Blakan, Istočna Evropa, Ukrajina, Kavkaz i Turska vrlo važni za strategiju razvoja naše kompanije”, rekao je Baspinar

Baspinar je demantovao zainteresovanost Turkish Airlinesa za preuzimanje Aerodroma Ljubljana.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.