25.7.2024 3:25
Breaking News

Turska avio kompanija u samom svjetskom vrhu po broju ostvarenih letova

Turkish aviokompanija (THY) je za vrijeme pandemije koronavirusa bila jedna od avio kompanija koje su ostvarile najviše letova.

Turkish aviokompanija (THY) je za vrijeme pandemije koronavirusa bila jedna od avio kompanija koje su ostvarile najviše letova.

Prema podacima Evropske organizacije za sigurnost (EUROCONTROL), THY je postala jedna od avio kompanija sa najvećim brojem letova u regionu čak i u ovom teškom periodu. To je pokazatelj koliko su čvrsti temelji Turske na polju u vazduhoplovstva.

Naglašavajući da su aerodromi u Turskoj takođe bili među najprometnijim aerodromima u Evropi tokom pandemije , ističe se da je povoljan geografski položaj  učinio to da Turska postane jedan od najvećih centara zrakoplovstva.

Keith Nida, direktor marketinga Boeing Commercial Airplanes Turkey je izjavio da je THY postigla veliki zamah i pored svih poteškoća u svijetu .

Istambulski aerodrom je ujedno bio i najprometniji aerodrom u Evropi. Upotreba transportnog prevoza Turske avio kompanije takođe bilježi ozbiljan rast.

TRT Bosanski

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.