01.3.2024 18:07

Turska sve popularnija destinacija u sektoru zdravstvenog turizma

Turska lagano dolazi u centar pažnje u sektoru zdravstvenog turizma.
Pacijenti koji u Tursku stižu na liječenje nesumnjivo uveliko doprinose turskoj ekonomiji. Stručnost podržana visokom tehnologijom, prihvatljive cijene zdravstvenih usluga i veoma efikasni i praktični liječnički tretmanu čine Tursku jako privlačnom destinacijom u ovom sektoru. Zdravstveni turizam u Turskoj razvijen je ponajviše zahvaljujući pacijentima iz Evrope i sa Bliskoga Istoka.
Šef Odjela za zdravstveni turizam pri Ministarstvu zdravstva, dr Dursun Aydin je izjavio da je medicinski turizam trenutno najpopularnija grana u Turskoj. Zahvaljujući reformama u zdravstvenom sektoru, sa poboljšanjem zdravstvenih usluga u proteklih deset godina, došlo je do sve učestalijih posjeta i zahtjeva za zdravstvenim uslugama od strane pacijenata iz inozemstva. Ulaganja u bolničku infrastrukturu i edukaciju zdravstvenog osoblja ključni su razlog zašto strani pacijenti preferiraju Tursku. Jedan je od razloga i taj što je Turska jako prihvatljiva. Interesovanje naročito vlada za zdravstvene usluge u medicinskim granama kao što su oftalmologija, stomatologija, kardiologija i onkologija.
Turska je podjednako atraktivna i za domaće korisnike zdravstvenih usluga u procedurama kao što su implantacija kose i estetska hirurgija, Naravno, takve su usluge prihvatljive onima koji sebi mogu priuštiti medicinske tretmane izvan okvira osnovnog  zdravstvenog osiguranja koje pruža država.
Trtbosanski

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.