14.7.2024 2:40
Breaking News

Turska turistička industrija premašuje brojke od prije pandemije

Brojke koje je Turska zabilježila u domaćem turizmu tokom praznika Kurban Bajrama pružile su nadu ovoj industriji koja je prošle godine imala problematičnu sezonu zbog pandemije COVID-19.

Potražnja za turističkim mjestima u zemlji bila je toliko velika da su brojke premašile one iz 2019. godine, koja je proglašena najboljom godinom u industriji.

Čelnik Turske hotelijerske federacije (TÜROFED) Sururi Çorabatır rekao je da su posebno zadovoljni zamahom stečenim na domaćem tržištu tokom praznika, piše turski Daily Sabah.

“Na domaćem tržištu premašeni su podaci iz 2019. godine koja je bila naša najbolja turistička godina. Mi smo najmanje 30% iznad cifara koje smo postigli na domaćem tržištu u periodu koji uključuje period praznika Kurban-bajrama 2019. godine”, kazao je on.

Broj stranaca koji su posjetili Tursku također je bio visok, a zemlja je ugostila turiste iz više od 50 zemalja.

Ruski turisti činili su većinu stranih turista u zemlji kao i inače, dok su zemlju posjetili i mnogi turisti iz drugih zemalja, uključujući Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Bugarsku i Slovačku.

Sve manji broj novih slučajeva koronavirusa, zajedno sa brzom kampanjom vakcinacije, pokrenuo je potražnju za turističkom industrijom.

bankar.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.