23.4.2024 10:42
Breaking News

Tripković Marković: Tržište Turske važno za Crnu Goru

Direktor nacionalne avio kompanije Air Montenegro Predrag Todorović istakao je važnost promocije te avio linije u Turskoj, kao i spremnost da zajedno sa NTO rade na unapređenju saradnje iz oblasti turizma i boljem povezivanju dvije države

 

Sa današnjeg sastanka, Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore
 Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Tržište Turske veoma je važno za Crnu Goru, kazala je direktorica Nacionalne turistička organizacija (NTO), Ana Tripković Marković, i najavila intenzivniju promociju na tom tržištu.

Tripković Marković i direktor nacionalne avio kompanije Air Montenegro Predrag Todorović sastali su se danas sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Kako je saopšteno, sastanak koji je inicirala NTO bio je odlična prilika da se unaprijedi saradnja u oblasti turizma između dvije zemlje.

„Tripković Marković se zahvalila na prijemu i istakla da je tržište Turske veoma važno za Crnu Goru i da će u narednom periodu NTO intenzivnije raditi na promociji Crne Gore na ovom tržištu“, kaže se u saopštenju.

Ona je istakla da posebno važnu ulogu u jačanju međusobnih odnosa, kako na planu turizma, tako i uopšte, imaju Ambasada Turske u Crnoj Gori i konzularna predstavništva Crne Gore u Turskoj, i da je potrebno intenzivirati zajedničku saradnju kroz različite aktivnosti.

Todorović se zahvalio na prijemu i kazao da će jedna od prvih destinacija nove kompanije biti Istanbul, kao i da će nova avio linija Tivat-Istanbul saobraćati od 17.jula, dva puta sedmično.

On je istakao važnost promocije te avio linije u Turskoj, kao i spremnost da zajedno sa NTO rade na unapređenju saradnje iz oblasti turizma i boljem povezivanju dvije države.

Ozan je, kako se navodi, zahvalila na inicijativi za sastanak i istakla da je Crna Gora, osim što predstavlja povoljno poslovno i investiciono okruženje, takođe veoma interesantna i turistima iz Turske.

Ona je pozdravila uvođenje dodatnih letova iz Crne Gore za Istanbul, dodajući da očekuje da će brojni zainteresovani turisti iz Turske iskoristiti tu priliku da dođu u Crnu Goru, kao i građani Crne Gore za posjetu Turskoj.

„Na sastanku je takođe bilo riječi o modelima buduće saradnje i razmjeni iskustava, s obzirom na dugogodišnju tradiciju Turske kao turističke destinacije“, dodaje se u saopštenju.

vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.