25.7.2024 3:35
Breaking News

Turska vidi Crnu Goru kao sigurno tržište

Crna Gora je veoma atraktivna destinacija za turske investitore i Turska vidi Crnu Goru kao sigurno tržište, kazao je u intervjuu za Pobjedu ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir.

On je istakao da su  odnosi između dvije države perfektni i najavio je  nove investicije.

„Crna Gora jeste mala država, ali investitorima ima mnogo da ponudi. Poslovni ljudi iz Turske koji su ovdje ulagali zadovoljni su uslovima i tretmanom njihovog kapitala. Naravno, vidimo prostor za unapređenje investicione saradnje, pa je moguće očekivati nove investicije“, ocijenio je Tanilir.

Na konstataciju da je Turska jedna od najatraktivnijh turističkih destinacija svijeta, te da se Crna Gora takođe profilisala kao atraktivna turistička destinacija Tanilir je istakao da Turska jeste velika svjetska turistička destinacija koju godišnje posjeti 33 miliona turista.

Na pitanje šta nedostaje Crnoj Gori za još veći napredak u ako se broj turističkih posjeta Turske uporedi sa Crnom Gorom, koja ima nešto preko 600.000, a posjeti je pola miliona turista, ispada da je Crnu Goru posjetilo više turista po glavi stanovnika nego Tursku.

„Veoma ste uspješni na ovom polju, samo bih naglasio da treba ulagati u infrastrukturu i gradnju hotela. Mislim da i u tom sektoru možemo očekivati nove investicije iz Turske“, istakao je između ostalog Tanilir.

Cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.