14.7.2024 2:42
Breaking News

Turske diplomate u posjeti Tivtu

Predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac, potpredsjednici Dejan Maslovar i Ilija Janović, i predsjednik SO Ivan Novosel razgovarali su danas sa ambasadorkom Turske Songul Ozan i njenim saradnicima Fatmom Derjom, savjetnicom za trgovinske odnose i Kadirom Kajnarom, koordinatorom za religijske odnose.

Ističući činjenicu da sve više studenata iz Crne Gore studira u Turskoj, iz Ambasade su za sljedeću sedmicu najavili prezentaciju stipendija za studije u ovoj zemlji i pozvali zainteresovane iz Tivta da se prijave.

“Predstavnici turske ambasade istakli su da pored savezništva u NATO alijansi, dvije zemlje imaju prijateljske i političke odnose a istaknuta je značajna privredna i ekonomska saradnja, te sve veće interesovanje turiskih investitora za poslovanje u Crnoj Gori”, saopšteno je iz kabineta tivatskog gradonačelnika. Kusovac je, kako se ističe, predložio povezivanje i intenziviranje saradnje turskih i preduzetničkih udruženja iz Tivta.

“Najveći strateški investitori posluju u Tivtu što nas čini značajnom turističkom, nautičkom i investicionom destinacijom, a učvršćivanje veza naših i preduzetnika Turske bi moglo da rezultira zajedničkim interesima”, dodao je on.

Ambasadorka Turske Songul Ozan je ocijenila da su investitori iz te zemlje posebno aktivni na ovom području i u Tivtu.

“Želimo da unaprijedimo te napore i povećamo investicije. Podržavamo projekte koji će biti održivi i dati doprinos crnogorsko-turskoj ekonomiji”, ocijenila je Ozan.

Potpredsjednik Maslovar je naglasio spremnost opštinske administracije da pomogne turskim preduzetnicima kroz efikasno rješavanje administrativnih procedura za osnivanje firmi. Predsjednik SO Novosel podsjetio je da su ulaganja turskih investitora sve veća i da je u protekloj deceniji taj obim iznosio 160 miliona eura.

Ocijenivši da je Tivat jako lijep i čist grad, što znači da je nivo lokalnih usluga koje se pružaju građanima jako visok, ambasadorka je, kako navode iz Opštine, čestitala Kusovcu i njegovim saradnicima.

“Nije u pitanju samo priroda već i dobar rad vaše uprave kao nekoga vodi grad. Moramo istaći da Crna Gora ima predivnu prirodu. Vaše destinacije – Tivat, Budva i Kotor su veoma popularne u Turskoj, mnogi žele da ih posjete, a ove destinacije su veoma popularne i na društvenim mrežama”, navela je Ozan dodajući da se za Crnu Goru odlučuje i najveći procenat turista iz srednje i visoke klase iz Turske.

https://www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.