14.4.2024 9:38
Breaking News

Turski biznismen donirao vrijednu opremu Kliničkom centru

Donacija je realizovana uz podršku Ministarstva zdravlja i Generalnog konzula u Istanbulu, Selima Like

Vlasnik kompanije “Alim Sanyai Ticaret A.S”, Naser Alim, donirao je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 30 električnih kreveta, najsavremenije tehnologije, kao i prateću opremu, u vrijednosti preko 43 hiljade dolara, saopšteno je iz KCCG. Pored električnih kreveta, kako dodaju, dio donirane opreme čine i stočići za ishranu pacijenata, stečeri, fotelje za primjenu terapije i sjedeće stolice.

“Donacija je realizovana uz podršku Ministarstva zdravlja i Generalnog konzula u Istambulu gospodina Selima Like, kao i zahvaljujući dosadašnjoj veoma dobroj saradnji sa uglednim biznismenom iz Turske i izraz je poštovanja prema KCCG i prema svemu što se radi u zdravstvenom sistemu Crne Gore”, navode iz KCCG.

Zahvaljujući se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore donatoru, generalna ditektorica Direktorata za harmonizaciju propisa i međunarodnu sardnju, Slađana Pavlović, istakla je da je i ova, kao i prethodne donacije upućene Crnoj Gori, “potvrda prijateljstava naroda i država, i potvrda da Crna Gora ima iskrene prijatelje.”

“Izražavam zadovoljstvo dosadašnjim osavremenavanjem KCCG, a nastavićemo sa daljim unapređenjem tehnoloških I infrastrukturnih uslova rada ove ustanove. Napomenula bih samo da je tokom prethodne tri godine u infrastrukturno i tehnološko osavremenjavanje uloženo preko 15 miliona eura, dok je za ovu 2020. godinu samo iz državnog budžeta predviđeno više od 10 miliona eura. To jeste novac koji je usmjeren građaninu Crne Gore to jesu ulaganja koja treba da unaprijede kvalitet liječenja naših pacijenata, to jesu ulaganja koja treba da unaprijede i uslove rada naših ljekara. Nadamo se i uvjereni smo da će zajedno i sa ovom doniranom opremom biti unaprijeđen i komfor samih pacijenata. Koristim ovu priliku da se ujedno zahvalim KCCG, direktoru dr Erakoviću na odličnoj koordinaciji aktivnosti u domenu rada ove ustanove, na dokazivanju liderske pozicije ove ustanove, ne samo u redovnim već vidimo i u vanrednim okolnostima”, rekla je Pavlović.

Direktor KCCG Jevto Eraković je kazao da je ta ustanova dobila vrijednu donaciju.

“U pitanju je isporuka najkvalitetnijih kreveta za smještaj naših pacijenata”, rekao je on, i istakao da će se ovom donacijom poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite koju pružaju pacijentima.

“Veliku zahvalnost KCCG i država Crna Gora duguje donatorima, prije svega gospodinu Naseru Alimu, koji je pokazao da ta nit koja spaja Crnu Goru sa svojim iseljenicima ne prestaje ni jednog trenutka i da se solidarnost pokazuje upravo u onim trenucima kada je najpotrebnije. Nadam se da će ovo biti prilika i za još veće unapređenje saradnje između KCCG i naših istaknutih iseljenika širom svijeta, a KCCG i zdravstveni sistem uspostavljenu značajnu saradnju u oblasti razmjene zdravstvih iskustava sa Turskom. Još jedna zahvalnost Kliničkog centra donatorima, a svakako i predstavnicima Ministarstva zdravlja, ko i našem diplomatskom konzulatu u Ankari i Istanbulu, bez kojih ova donacija ne bi bila realizovana”, zaključio je Eraković.

vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.