14.7.2024 2:54
Breaking News

Turski biznismen gradi fabriku ulja u Tuzima

U Tuzima će biti otvorena fabrika za proizvodnju suncokretovog ulja, najavio je nedavno predsjednik ove opštine Nik Đeljošaj.

On se, kako je napisao na svom Facebook profilu, sastao sa Abdurahmanom Českom, generalnim direktorom REIS-BAU, a na sastanku je bilo riječi o početku radova na otvaranju fabrike suncokretovog ulja.

Prema informacijama dostupnim online, Česko je turski biznismen, koji je do sada poslovao i u susjednim državama BiH i Hrvatskoj.

“Ovim dugoročnim planom predviđena je proizvodnja i pakovanje suncokretovog ulja koje će, kao domaći brend uz kompletnu investiciju od 4,5 miliona eura, otvoriti od 60 do 80 novih radnih mjesta, gdje se prema planu rada očekuje i prvo ulje u prodaji tokom avgusta, ili septembar”, napisao je Đeljošaj.

On je ocijenio da je fabrika dobra prilika za sve poljoprivredne proizvođače Malesije koji žele da se bave proizvodnjom suncokreta, “pošto do sada u našem području nijesmo imali proizvode ove vrste”.

“Otvaranjem fabrike će se zagarantovati prodaja proizvodnje”, dodao je.

Đeljošaj je podsjetio i na nedavnu najavu otvaranja fabrike čipsa, čime, kako je ocijenio, dokazuju da opština Tuzi sve više postaje područje stranih investicija, kroz koje se otvaraju nova radna mjesta.

On se zahvalio investitoru koji je odabrao opštinu Tuzi za svoju investiciju.

“To dokazuje da smo najotvorenija i najsigurnija od svih opština u Crnoj Gori kada se radi o investicijama”, napisao je Nik Đeljošaj u objavi na albanskom i crnogorskom jeziku.

investitor.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.