25.5.2024 3:42
Breaking News

Turski Crveni polumjesec u CG podijelio oko 2.000 kurbanskih paketa

Povodom jednog od dva najveća islamska praznika, Kurban bajrama, turska humanitarna organizacija “Crveni polumjesec”, organizovala je distribuciju kurbanskog mesa porodicama širom Crne Gore.

Oko 2.000 kurbana aktivisti turskog crvenog polumjeseca podijelili su širom Crne Gore, u akciji koju su pomogli Udruženje “Merhamet” i Islamska zajednica Crne Gore. U Rožajama, gradu na sjeveru Crne Gore, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić i predstavnici Crvenog polumjeseca u Turskoj i Udruženja “Merhamet”, dijelili su kurbansko meso najugroženijim porodicama, javlja agencija Anadolija.

“Nakon što je prošle godine podijeljeno oko 700 kurbana, turski crveni polumjesec je ove godine podijelio veći broj kurbana. Određeni broj kurbana je upućen i medresi “Mehmet Fatih” u Podgorici. Ja im se u ime muslimana Crne Gore mnogo zahvaljujem”, kazao je reis Fejzić.

Predstavnik turskog Crvenog polumjeseca Sukru Erdogan poručio je da će se kurbansko meso podijeliti na teritoriji cijele Crne Gore.

“Klanje kurbana smo sproveli u skladu sa šerijatskim propisima, u prisustvu imama. Kurbansko meso se dijeli u svim dijelovima Crne Gore, onima kojima je ono najpotrebnije. Žrtvovali smo 120 kurbana. U planu je da se podijeli skoro 2.000 kurbanskih paketa. Važno je napomenuti da se u jednom kurbanskom paketu nalazi 5 kilograma mesa”, kazao je Erdogan.

Reis Fejzić i predstavnici crvenog polumjeseca posjetili su danas izbjegličko naselje u Rožajama, gdje su stanovništvu koje živi u tom dijelu podijelili kurbansko meso.

http://www.kodex.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.