19.7.2024 23:11
Breaking News

Turski Diyanet podijelio 500 bonova povodom ramazana

Bonove, čija je pojedinačna vrijednost 25 eura, dobile su porodice kojima je pomoć najpotrebnija, a mogu se iskoristiti za kupovinu namjernica.

Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori i Uprava za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) uručili su danas u Podgorici 500 bonova, povodom ramazana, muslimanskog mjeseca posta.

Bonove, čija je pojedinačna vrijednost 25 eura, dobile su porodice kojima je pomoć najpotrebnija, a mogu se iskoristiti za kupovinu namjernica.

Donacija pomoći realizuje se u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori, a bonove će dobiti porodice širom Crne Gore.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, zahvalio se ambasadi Turske i predstavnicima Diyaneta, za pomoć koju su poslali.

“Oni to rade širom svijeta, ali evo nisu ni nas zaboravili. U mjesecu ramazanu je ta aktivnost veća nego tokom drugih mjeseci, shodno sevapu, da je svako djelo u ovom mjesecu mnogo više vrednovano nego u nekom drugom. Zahvaljujem im se i neka Bog čuva Tursku i naše prijateljstvo”, kazao je reis Fejzić.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip čestitao je okupljenima početak mjeseca ramazana.

“Molimo Allaha da nam donese mir i sve što je najbolje za nas. Gledamo dosta užasnih stvari koje se dešavaju u posljednje vrijeme. Potrudićemo se da ovog mjeseca što više budemo u ibadetu”, kazao je Galip.

Okupljeni su i proučili dovu za sve šehide koji su izgubili život tokom posljednjeg izraelskog napada na civile u Palestini, gdje je poginulo preko 60 osoba.

TRT Bosanski

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.