14.6.2024 2:29
Breaking News

Turski investitori bi da ulažu u energetiku, rudarstvo i poljoprivredu

Mogućnosti za investiranje Turske u crnogorsku privredu su velike, imajući u vidu interesovanje sa turske strane za ulaganja u oblastima energetike, rudarstva, poljoprivrede i tekstilne industrije, ocijenjeno je na današnjem sastanku predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) Srđana Milića i turskog ambasadora Mehmeta Nijazi Tanilira. 

Milić i Tanilir su se složili, da pored realizovanih projekata turskih investitora postoji još prostora za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje, što bi vodilo jačanju ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta, a predsjednik SNP-a je naglasio da je neophodno intenzivirati saradnju u turizmu, jer Crna Gora u ovoj oblasti može itekako mnogo da nauči od turskih turističkih djelatnika, s obzirom na visoke standarde i kvalitet usluga na kojima počiva turski turizam.

“Takođe, istaknut je značaj povezivanja dvije zemlje na više nivoa, posebno u okviru parlamentarne saradnje i međusobnih posjeta kako investitora, tako i parlamentaraca. To bi predstavljalo podstrek za stvaranje pogodnog ambijenta za dalja ulaganja turskih investitora i svakako unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa Republike Turske i Crne Gore”, zaključio je Milić.

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.