29.5.2024 20:03
Breaking News

Turski investitori dobili dozvolu za kompleks Mia Budva

Ministarstvo održivog razvoja dalo je saglasnost turskoj kompaniji Mia investments da gradi hotel sa pet zvjezdica sa aprtmanima za tržište Mia Budva, odnosno dvije kule od po 15 i 16 spratova na prostoru ispred Jadranskog sajma.

Na taj način je Ministarstvo, kojim koordinira premijer Duško Marković, nakon punih godinu i po, koliko je trajala borba vladajućih partija u Budvi da se spriječi gradnja stanova za tržište na jednoj od najatraktivnijih lokacija u metropoli turizma, stavilo tačku, pišu Vijesti.

Ministarstvo je poništio rješenje glavne arhitektice Ane Samardžić, koja je odbila da izda saglasnost na idejno rješenje budućeg hotelsko-apartmanskog kompleksa, te prihvatilo žalbu turskih investitora.

Ona je prije pola godina isto postupila kada joj je turska firma dostavila gotovo identično rješenje, ali je tada projekat imao dvije kule od po 15 spratova. Takvu njenu odluku je potvrdilo i Ministarstvo održivog razvoja.

Turci su onda izmijenili idejno rješenje i praktično napravili identično prethodnom, samo što je jedna kula bila veća za sprat. Samardžić ih je ponovo odbila, nakon čega su se oni žalili.

Investitor.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.