25.7.2024 2:23
Breaking News

Turskoj deset, Crnoj Gori jedno zlato na Žabljaku

Crnogorski džudisti osvojili su sedam medalja, po zlato i srebro uz pet bronzanih odličja

Dominacijom Turske juče je na Žabljaku završeno Balkansko prvenstvo u džudu za pionire. Selekciji najmnogoljudnije zemlje u konkurenciji devet zemalja pripalo je više od polovine zlatnih medalja u 19 kategorija – čak deset.

Crnogorski džudisti osvojili su sedam medalja, po zlato i srebro uz pet bronzanih odličja.

Zlatna je u kategoriji do 36 kilograma bila Ivana Nikolić, srebro je zaslužila Anđela Popović u kategoriji do 40 kilograma, dok su bronze osvojili Petar Radović (-34 kg), Ilija Crvenica (-38 kg), Jahja Nurković i Vasko Kecojević (-46 kg), te Luka Perišić (-50 kg).

“Konkurencija nikada nije bila jača. Izgleda da nas je to pomalo iznenadilo, uz podatak da je većini naših džudista ovo bilo prvo međunarodno takmičenje. Nedostatak iskustva i prevelika želja učinili su da naši takmičari na tatamiju ne iskažu u potpunosti ogroman talenat. No, ne možemo biti nezadovoljni krajnjnim rezultatom. A na organizaciju samog šampionata smo izuzetno ponosno, jer su sve delegacioje pohvalile naš rad, kao i  Ionel Stojka, generalni sekretar Balkanske federacije”, kazao je generalni sekretar Džudo saveza Crne Gore Dragan Mrvaljević.

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.