24.9.2023 9:09
Breaking News

Turskoj deset, Crnoj Gori jedno zlato na Žabljaku

Crnogorski džudisti osvojili su sedam medalja, po zlato i srebro uz pet bronzanih odličja

Dominacijom Turske juče je na Žabljaku završeno Balkansko prvenstvo u džudu za pionire. Selekciji najmnogoljudnije zemlje u konkurenciji devet zemalja pripalo je više od polovine zlatnih medalja u 19 kategorija – čak deset.

Crnogorski džudisti osvojili su sedam medalja, po zlato i srebro uz pet bronzanih odličja.

Zlatna je u kategoriji do 36 kilograma bila Ivana Nikolić, srebro je zaslužila Anđela Popović u kategoriji do 40 kilograma, dok su bronze osvojili Petar Radović (-34 kg), Ilija Crvenica (-38 kg), Jahja Nurković i Vasko Kecojević (-46 kg), te Luka Perišić (-50 kg).

“Konkurencija nikada nije bila jača. Izgleda da nas je to pomalo iznenadilo, uz podatak da je većini naših džudista ovo bilo prvo međunarodno takmičenje. Nedostatak iskustva i prevelika želja učinili su da naši takmičari na tatamiju ne iskažu u potpunosti ogroman talenat. No, ne možemo biti nezadovoljni krajnjnim rezultatom. A na organizaciju samog šampionata smo izuzetno ponosno, jer su sve delegacioje pohvalile naš rad, kao i  Ionel Stojka, generalni sekretar Balkanske federacije”, kazao je generalni sekretar Džudo saveza Crne Gore Dragan Mrvaljević.

www.vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.