16.7.2024 4:23
Breaking News

U izlijetanju aviona sa piste aerodroma Sabiha Gokcen poginule tri osobe

U izlijetanju putničkog aviona prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom Sabiha Gokcen u Istanbulu, u srijedu, poginule su tri osobe.

U izlijetanju putničkog aviona prilikom slijetanja na međunarodni aerodrom Sabiha Gokcen u Istanbulu, u srijedu, poginule su tri osobe, dok ih je 154 povrijeđeno, potvrdio je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca.

“Avion Pegasus Airlinesa dolazio je iz provincije Izmir na aerodrom u Istanbulu, kada se srušio nakon slijetanja. Prema informacijama koje imamo do udaranja u tlo aviona došlo je zbog teškog slijetanja nakon čega je avion izletio sa piste i udario u barijeru“, izjavio je turski ministar transporta i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, koji je istakao da među 171 putnikom i šest članova posade, koji su bili na letu, nema žrtava.

Ubrzo nakon izlijetanja aviona s piste na mjesto događaja su stigli vatrogasni i medicinski timovi. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar koji je izbio u avionu.

Ministar Turhan je kazao i da su neki od putnika uspjeli samostalno napustiti letjelicu, dok su ostalima pomogli spasilački timovi.

Istakao je i da su zbog nesreće svi avioni koji su trebali sletjeti na aerodrom Sabiha Gokcen preusmjereni se na novoizgrađeni aerodrom Istanbul.

Aerodrom je jutros ponovo otvoren za letove.

Tužilaštvo je otvorilo istragu o incidentu.

TRT Bosanski

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.