16.4.2024 13:48
Breaking News

Učešće predstavnika Osnivačkog odbora MASAT na seminaru u Republici Turskoj

Pod pokroviteljstvom predsjedništva Republike Turske u Ankari i Istanbulu je održan samit diplomiranih studenata Republike Turske pod nazivom “Ponovo Turska – Susret Diplomiranih“. Tim povodom na poziv zvanične institucije Vlade Republike Turske za stipendiranje stranih studenata (YTB) iz Crne Gore pomenutom seminaru su prisustvovali predstavnici Osnivačkog odbora Udruženja MASAT.

Tokom dvodnevnog programa u Ankari (23-24 novembar 2017.g.) na otvaranju prisutnima se obratio predsjednik YTB Institucije Mehmet Kose koji je istakao da njegova institucija trenutno veliku pažnju pridaje osnivanju udruženja diplomiranih Republike Turske širom svijeta i da im je cilj da dođu do što više alumnija i na neki način obnove saradnju sa nekadašnjim studentima Republike Turske.

Pored predsjednika YTB-a svoja mišljenja i važne poruke su imali priliku da prenesu savjetnik predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin, savjetnik premijera Republike Turske Dr. Đemalettin Hašimi, predsjednik TIKA-e Dr. Serdar Ćam, predsjednik Maarif Vakufa Prof.Dr Birol Akgun i ambasador u MVP RT Umit Yalćin.

25. novembra 2017. godine je program nastavljen u Istanbulu i tog dana je održan veliki Samit uz prisustvo premijera Republike Turske Binali Yildirima i potpredsjednika Vlade Republike Turske Hakana Ćavušolua.

Na pomenutom samitu prisutnima se obratio premijer Turske Binali Yildirim koji se zahvalio odazivu svih diplomiranih, pozvao na saradnju sa Republikom Turskom i djelovanje kroz različite oblike bilateralne, multilateralne i drugih oblika saradnje i stavio akcenat koliko je svaki pojedinac bitan za uspostavljanje saradnje i jačanju odnosa lokalne države za Republikom Turskom.

Nakon trodnevnog programa jedan dio delegacije Crne Gore je imao i priliku da obiđe istorijska mjesta u Istanbulu.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.