23.4.2024 10:33
Breaking News

Vrijedna donacija TIKA-e građanima Rožaja

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA nastavlja sa svojim aktivnostima na teritoriji Crne Gore. Svečanom ceremonijom je izvršena primopredaja dvije vrijedne donacije i to ambulantnog vozila sa potrebnom medicinskom opremom i aparatima za potrebe Doma zdravlja Rožaje i terenskog vozila za potrebe Odjeljenja bezbjednosti Rožaje.

Na svečanoj ceremoniji prisutnima se obratio ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip koji je naglasio da je Vlada Republike Turske kao i svi građani Turske gledaju Crnu Goru kao prijateljsku zemlju. Poželio je mnogo uspjeha u daljem radu zaposlenim u Domu zdravlja Rožaje kao i u odjeljenju bezbjednosti opštine Rožaje i naglasio da će uslovi sigurno biti poboljšani kada je u pitanju terenska intervencija odgovornih ekipa doma zdravlja i odjeljenja bezbjednosti.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Mustafa Jaziđi je dao akcenat na veoma hladne zime i otežane uslove tokom zimskog perioda i naglasio da će donirana vozila biti velika pomoć ekipama koje rade na terenu i koji će moći u boljim uslovima biti na usluzi građanima posebno onima koji žive na selima teritorije Rožaje. Jaziđi je prenio da je TIKA u Rožajama do sada donirala i realizovala veliki broj projekata i to u oblasti zdravstva, obrazovanja, vodo-snadbijevanja, očuvanju kulturnih dobara itd. i naglasio da će i u 2016 godini nastaviti sa novim projektima koji će biti od opšteg značaja za društvenu zajednicu Crne Gore.

Predsjednik opštine Ejup Nurković se zahvalio u ime svih građana Rožaja ne samo na ovoj donaciji nego na svim dosadašnjim aktivnostima i nesebičnoj podršci sjeveru Crne Gore sa nadom da će i u 2016 godini biti realizovano još nekoliko projekata na nivou opštine Rožaje.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.