19.4.2024 4:33
Breaking News

Deseta bolnica Acıbadem Healthcare Group u Istanbulu i 24 u svijetu!

ACIBADEM ATAŠEHIR VAMA NA USLUZI
Deseta bolnica Acıbadem Healthcare Group u Istanbulu i 24 u svijetu!
UVIJEK GLEDAMO U BUDUĆNOST
Acıbadem kao svjetski poznati lanac pružalaca zdravstvenih usluga i vodeća zdravstvena grupacija u Turskoj, nastavlja svoj brzi rast. Grupacija je otvorila svoju najnoviju bolnicu – Acıbadem Atašehir – desetu bolnicu u Istanbulu i 24 u svijetu. Acıbadem Atašehir poznat je po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, naprednim medicinskim tehnologijama i digitalnim sistemima razvijenim isključivo u oblasti zdravstvenog menadžmenta. Posebnu pažnju privlači i Odjeljenje pedijatrije zbog svog jedinstvenog dizajna prilagođenog djeci i dječjim igralištem smještenim neposredno uz glavnu bolničku zgradu.
Acıbadem Healthcare Group globalni je lanac koji posluje u 5 zemalja uključujući Tursku, Bugarsku, Makedoniju, Srbiju i Holandiju. Otvaranjem najsavremenije bolnice Acıbadem Atašehir, Acibadem Healthcare Group nastavlja da širi svoju široku lepezu zdravstvenih/medicinskih usluga. Trenutno poslednja bolnica koja je otvorila svoja vrata, Acıbadem Atašehir posebno se ističe svojom integrisanom digitalnom infrastrukturom koja služi kao centralna veza sistema upravljanja, svojim iskusnim medicinskim osobljem i svojim naprednim tehnologijama za dijagnostikovanje i liječenje.
Acıbadem Atašehir obezbjeđuje svojim pacijentima terapije u svim oblastima medicine, ali posebnu njegu obezbjeđuje pedijatrijskim, ginekološkim i onkološkim pacijentima zahvaljujući jedinstvenom dizajnu bolnice i funkcijama koje se prilagođavaju svakoj potrebi pacijenta, čime se obezbjeđuje visok stepen sigurnosti i zadovoljstva pacijenata tokom čitavog procesa, od dijagnostikovanja do liječenja. Bolnica raspolaže sa 153 sobe za smještaj pacijenata, 298 postelja, 10 operacionih sala za hirurške intervencije, 1 operacionom salom za vantjelesnu
oplodnju te salom za manje hirurške intervencije, endoskopiju/kolonoskopiju i angiografiju.
Kompleks zatvorenog tipa zauzima prostor od 65 kvadratnih metara, dok dizajn i novi izgled bolnice Atašehir daju potpuno novi izgled krajoliku. Prema LEED certifikatu, bolnica na 15 spratova zaslužila je visoku ocjenu zbog svojih osobina ‘Ekološki prijateljska’ i ‘Pametna zgrada’, koje su ovoj bolnici donijele LEED zlatni status. Odjeljenje pedijatrije izgrađeno je u zasebnoj zgradi, prostire se na 2 sprata uz arhitekturu i okruženje prilagođeno djeci, s ciljem da zabavi djecu različitim aktivnostima i prostorima za igru te da ih odvuče od bolničke atmosfere.
Na Odjeljenju pedijatrije ljekari specijalisti iz svih podružnica i ispostava rade 24 sata. Prostorije za prijem pacijenata nalaze se blizu ulaza u polikliniku sa zasebnim i direktnim pristupom za djecu s temperaturom i infekcijama. Ako treba izvaditi krv i vakcinisati djecu, njihove porodice mogu posjetiti namjensku jedinicu bez ulaska u polikliniku. Osim toga, kako bi se zadovoljila dječja razigrana priroda, ispred zgrade pedijatrije nalazi se šarena vrteška na kojoj najmlađi pacijenti mogu da uživaju i zabave se za vrijeme boravka u bolnici Acıbadem Atašehir.
Specijalne usluge za ugodan porođaj
U bolnici Acıbadem Atašehir, klinika za ginekologiju i akušerstvo nalazi se u prizemlju i sastoji se od jedinice za ginekologiju, IVF centra i perinatološkog centra. Bolnica, poznata po vrhunskim uslugama za trudnice, projektovana je tako da se svi postupci oko porođaja odvijaju na jednom spratu, čime se pacijentkinjama obezbjeđuje najbrža i najugodnija pomoć i usluga.
Holistički pristup onkološkim pacijentima
Klinika za onkologiju dizajnirana je namjenski za potrebe liječenja onkoloških pacijenata, a pristupa joj se kroz zaseban ulaz; kliniku opslužuje tim iskusnih stručnjaka koji koriste multidisciplinarni pristup liječenju. Klinika ima ukupno 34 jedinice za hemoterapiju, od čega 30 ambulantnih i 4 stacionarne, i u potpunosti je opremljena najnaprednijim tehnološkim sistemima za dijagnostiku i liječenje.
Bolnica koja je i dom digitalnoj umjetnosti
Glavni ulaz bolnice Acıbadem Atašehir dočekuje sve posetioce digitalnim umetničkim djelom, posebno kreiranim uz korišćenje digitalne umjetnosti (data art). Podaci o 145.58 beba rođenih u bolnicama Acıbadem korišćeni su za ekskluzivni dizajn inspirativnog umetničkog djela koje su napravili poznati umjetnici, braća Hakan-Sulejman Jılmaz, hvaljeni u Turskoj za svoje digitalne umjetnine. U radu umjetnika nazvanom “Novorođenče”, svako novorođenče predstavljeno je simbolom cvijeta prema mjesecu u kom je rođeno. Umjetničko djelo neće biti ograničeno samo na
rođene bebe, već će od sada svaka beba rođena u Acıbademu zauzeti svoje mjesto u umjetničkom djelu, kao novi cvijet. Na taj se način umjetničko djelo ističe kao ‘živo’ digitalno umjetničko djelo.
montenegro@acibadem.com
https://www.acibadem.rs

Check Also

Novosti iz Acibadema

Mišićno-koštani sistem: Ortopedi vrhunske klase Ortopedija je oblast medicine specijalizovana za dijagnostikovanje, liječenje i prevenciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.