29.9.2023 15:59
Breaking News

91. GODIŠNJICA OSNIVANJA REPUBLIKE: Djukanović čestitao Nacionalni praznik Republike Turske

Turska danas slavi 91. godišnjicu osnivanja Republike, a predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Ahmetu Davutogluu.

„Čini mi zadovoljstvo što mogu da konstatujem da su odnosi Crne Gore i Turske veoma dobri i prijateljski, što se očitava kako u intenzitetu političkog dijaloga na svim nivoima, tako i u velikom broju zajednički ostvarenih projekata, kao i onih koji su u procesu realizacije“ – navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore.

Izražavajući uvjerenje da će zajednička budućnost u evroatlantskim i evropskim okvirima otvoriti brojne nove mogućnosti za dalje snaženje međudržavnog partnerstva, premijer Đukanović je zahvalio na pomoći i podršci koju Turska u kontinuitetu pruža integracionim procesima Crne Gore.

Širom zemlje kao i u Turskoj republici Sjeverni Kipar će biti održane svečanosti.

Obilježavanje je počelo posjetom predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana mauzoleju osnivača Republike Mustafe Kemala Ataturka. Godišnjica osnivanja Republike Turske biće obilježena i svečanim prijemima u ambasadama te zemlje u regionu.

Erdogan je uz intoniranje himne tom prilikom položio cvijeće u mauzoleju osnivača Republike Mustafe Kemala Ataturka.

Svečanosti su još prisustvovali predsjednik parlamenta Turske Cemil Cicek, premijer Ahmet Davutoglu, predsjednik Ustavnog suda Hasim Kilic, načelnik Generalštaba Necdet Ozel i drugi visoki zvaničnici i poslanici.

Manifestacija obilježavanja Dana Republike će biti nastavljena uz različite svečanosti.

Turska je demokratska, sekularna, unitarna, ustavna republika čiji je politički sistem 1923. godine utemeljio Mustafa Kemal Ataturk.

http://www.kodex.me/

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.