14.4.2024 9:39
Breaking News

Istanbul će finansirati izgradnju pješačkog mosta

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ugostio je danas turskog ambasadora Mehmeda Nijazi Tanilira sa kojim je razgovarao o nastavku dosadašnje saradnje Glavnog grada i Republike Turske.

Sagovornici su se saglasili da Tursku i Crnu Goru vežu brojni zajedničkih interesa, kao i izuzetno dobra kulturna saradnja.

Ambasador je izrazio interesovanje za rekonstrukciju Tabačkog mosta koja je u toku, u cilju očuvanja autentičnosti ovog značajnog kulturno-istorijskog spomenika.

Ocjenjujući da je turska ekonomija jedna od najmoćnijih, ne samo u Evropi, već i šire, Stijepović je izrazio očekivanje da će u budućnosti i ekonomska saradnja dvije države biti značajno unaprijeđena.

Ambasador se saglasio sa ocjenom da ekonomska saradnja treba da bude još intenzivnija, izražavajući zadovoljstvo što sve veći broj preduzeća iz Turske dolazi i posluje u Crnoj Gori. U cilju intenziviranja ekonomske saradnje i njegovanja prijateljskih odnosa Crne Gore i Turske, ambasador je najavio da će grad Istanbul finansirati izgradnju pješačkog mosta koji će spojiti Staru varoš sa desnom obalom Morače.

http://www.portalanalitika.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.