14.7.2024 3:35
Breaking News

Albayrak: Turska će ove godine otvoriti 2,5 miliona novih radnih mjesta

Ministar trezora i finansija Republike Turske Berat Albayrak najavio je da će ove godine u toj zemlji biti otvoreno 2,5 miliona novih radnih mjesta.

Tursko Ministarstvo rada, socijalnih usluga i porodice i Unija turskih berzi i privrednih komora (TOBB) organizirali su skup pod nazivom “Mobiliziranje radne snage 2019”.

Skup se održava u konferencijskoj dvorani TOBB-a u Ankari, a učesnicima se obratio i turski ministar trezora i finansija Albayrak.

On je kazao kako turska vlada poduzima niz mjera na različitim platformama kako bi podržala industrijalce, zanatlije, mala i srednja preduzeća da se lakše suoče s izazovima koje donose aktuelni ekonomski procesi u Turskoj i regiji.

“Danas smo se okupili kako bismo ubrali plodove izgrađene dobre veze i sinergije javnog i privatnog sektora u zemlji. Kako je i naš predsjednik nedavno najavio, ove godine ćemo otvoriti 2,5 miliona novih radnih mjesta”, kazao je Albayrak.

Ističući kako tržište rada prolazi kroz svojevrsnu revoluciju, Albayrak je kazao kako se Turska jedinstvom i solidarnošću suprotstavila svim igrama koje neki strani faktori žele nametnuti toj zemlji.

Naglasivši kako je Stranka pravde i razvoja (AK Parti) od dolaska na vlast u Turskoj prioritetno radila na otvaranju novih radnih mjesta, Albayrak je kazao da je to slučaj i s usvojenim Novim ekonomskim programom.

U proteklih deset godina u Turskoj je otvoreno 10 miliona novih radnih mjesta, Albayrak je kazao da će vlada i dalje podržavati programe zapošljavanja u toj zemlji.

 

TRT Bosanski

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.