18.1.2021 11:55
Vijesti
Home » ANALIZE » YUNUS EMRE VAS POZIVA DA NAUČITE VJEŠTINU TURSKOG STRELIČARSTVA
YUNUS EMRE VAS POZIVA DA NAUČITE VJEŠTINU TURSKOG STRELIČARSTVA

YUNUS EMRE VAS POZIVA DA NAUČITE VJEŠTINU TURSKOG STRELIČARSTVA

Streličarstvo, koje je pored lova imalo i osobinu vojne vještine od davnina je privlačilo veliku pažnju mnogih naroda. Kroz istoriju je bio neodovojivi dio Turaka i njihova najznačajnija karakteristika. U cilju prezentacije tradicionalnog streličarstva kao jednog od osnovnih elemenata istorije turske kulture i u cilju jačanja kulturnih veza posredstvom ove vještine Institut Yunus Emre i Fondacija streličarstva su započeli sa projektom ‘’Tursko streličarstvo-Kemenkeš’. Posredstvom ovog projekta su 72 polaznika iz 16 zemalja postali predavači. Na kursevima streličarstva učešće je uzelo 1000 polaznika kroz koje su naučili detalje ovog tradicionalnog sporta.

Vi možete doći u prostorijama Instituta Yunus Emre Podgorica i lično aplicirati za 3. obuku turskog streličarstva koja će se održati u Istanbulu od strane majstora ovog sporta u periodu od 15. do 22.aprila 2019. u sportskom kompleksu gdje se nalazi Tekija streličara koja je vjekovima služila kulturi fondacije. Na ovaj način imate priliku da kroz istorijsku atmosferu doživite tursku kulturu.

Polaznici ove jednosedmične obuke u Istanbulu, nakon dolaska u svoju zemlju će uz pomoć plana i programa ‘’Turskog streličarstva’’ kao i ručno rađenog materijala i literature koju ćemo im mi obezbijediti moći da drže kurseve ove vještine pri Institutu Yunus Emre u svojoj zemlji u učionicama koje će biti namjenski opremljene za ovaj sport. Projekat Kemenkeš pored promocije turskog streličarstva u svijetu ima i za cilj da afirmiše nove sportiste.

📆 Datum aplikacija: 22.februar – 4.mart 2019.

➡️ Mjesto za aplikacije: Institut Yunus Emre Podgorica
➡️ Adresa: Ulica Slobode 78, Podgorica

📞 Telefon: +38220223731
📧 Email: podgoritsa@yee.org.tr

 

Yunus Emre Podgorica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.