29.5.2024 20:41
Breaking News

Ambasada Turkiye podržaće Ministarstvo kulture i medija u oblasti digitalizacije arhiva i muzejske građe

Na sastanku ambasadorke Songul Ozan i ministarke Maše Vlaović dogovoreno je i organizovanje studijskih posjeta i edukacija od strane turskih eksperata kako bi unaprijedili rad institucija kulture i proširili već postojeću saradnju.

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori podržaće Ministarstvo kulture i medija u oblasti digitalizacije arhiva i muzejske građe, dogovoreno je tokom sastanka resorne ministarke Maše Vlaović i turske ambasadorke u Podgorici Songul Ozan, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je dogovoreno i organizovanje studijskih posjeta i edukacija od strane turskih eksperata kako bi unaprijedili rad institucija kulture i proširili već postojeću saradnju, navodi se u saopštenju povodom sastanka.

Ambasadorka Ozan je kazala da naredne godine Turkiye slavi 100 godina postojanja, najavljujući da će tim povodom organizovati brojne aktivnosti sa prijateljskim državama.

“Ministarstvo kulture i medija će sa velikim zadovoljstvom učestvovati u realizaciji tih aktivnosti koje će se odvijati na nivou Crne Gore“, rekla je Vlaović.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Abdulrahman Toprak izrazio je posebnu zainteresovanost za obnovu zgrade Turskog poslanstva na Cetinju i smještanje Fakulteta dramskih umjetnosti u tom objektu.

“Ministarstvo kulture i medija je spremno i otvoreno da pomogne u tome, nudeći na raspolaganje sve svoje kapacitete da se proces realizacije ubrza i privede kraju“, istakla je Vlaović.

Pored edukacije za institucije kulture, iz Ambasade Turkiye saopštili su da su otvoreni i za saradnju u vidu edukacije predstavnika medija, po principu razmjene u saradnji sa turskim javnim emiterima.

Izvor: aa.com.tr

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.