20.7.2024 15:23
Breaking News

Ambasador Turske: Aerodrom Berane nije isplativ

Turske kompanije, među kojima i Limak holding, definitivno nijesu zainteresovane za kupovinu aerodroma u Beranama, kazao je za Vijesti ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir.

On je rekao da turskim kompanijama aerodrom nije isplativ, jer je Crna Gora mala zemlja, zbog čega su odustali od učešća na tenderu koji je ranije raspisala beranska lokalna uprava.

“Turski investitori su, zbog toga, kao i činjenice da na sjeveru živi mali broj stanovnika, zaključili da to za njih ne bi bilo isplativo i predložili novu pogodbu da se beranski aerodrom privatizuje u jednom paketu sa podgoričkim i tivatskim, tek tada bi bio zanimljiv za nas”, kazao je ambasador Tanilir.

On je dodao da je u razgovorima sa predstavnicima Vlade Crne Gore saznao da ne predviđaju privatizaciju u paketu, što je odbilo turske investitore.

Otvaranje aerodroma u Beranama do sada je, zapravo, samo bilo dio predizborne retorike i obećanja koja su neštedimice dijelili državni i lokalni funkcioneri u proteklih dvije i po decenije.

http://www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.