25.7.2024 3:28
Breaking News

Aplikacije za doktorske, magistarske i osnovne studije u Turskoj za školsku 2014/2015.godinu

Institucija Vlade Republike Turske koja se bavi programom stipendiranja stranih studenata u Turskoj YTB (Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı) i ove godine je otvorila aplikacije za magistarske i doktorske studije od 3.marta i trajaće do 31.marta.

Za osnovne studije aplikacije će početi 1.aprila i trajaće do 30.aprila. Detaljne informacije o aplikacijama mogu se dobiti na web stranici www.turkiyeburslari.org

Ocjena podobnosti kandidata za stipendije sastoji se iz dva dijela od kojih je prvi akademska procjena, a drugi intervju. Studenti trebaju u svojoj prijavi da podnesu potvrdu o diplomiranju, opšti prosjek dobijenih ocjena sve do posljednjeg upisanog semestra, ocjenu sa prijemnog ispita na univerzitet ukoliko ista postoji, ocjenu sa međunarodnog ispita, i ocjenu sa završnog ispita. Kandidati sa kompletnim prijavama, čiji su akademski kvaliteti ocijenjeni pododbnim, pozivaju se na intervju. Rezultati intervjua dostavljaju se kandidatima putem njihovih e-mail adresa i online sistema za prijave.  

Intervjui se obavljaju direktnim razgovorom u zemljama gdje se kandidati nalaze u diplomatskim predstavništvima Republike Turske.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.