14.7.2024 3:14
Breaking News

Babacan: Turska je postala ekonomski brend u regionu

Zamjenik premijera Turske Ali Babacan je na “Uludag ekonomskom samitu” u Bursi, koji organizira regija Bursa i časopisi “Capital” i “Ekonomist”, izjavio da je Turska postala prepoznatljiva i vrlo cijenjena ekonomska sila u regiji.

“Turska je u svojoj regiji postala prepoznatljiva i cijenjena marka. Turska je posebno posljednjih deset godina provela vrlo značajne i neophodne reforme u procesu približavanja Evropskoj uniji. Postizanjem značajnog ekonomskog i privrednog napretka, mi smo posljednjih godina ispunili i vrlo važna obećanja”, rekao je Babacan.

Istakao je da je osnova ekonomskog napretka Turske dobra saradnja svih segmenata društva i države.

“U značajnoj je mjeri u Turskoj formiran onaj zlatni trougao, tako da sada imamo odličnu saradnju i komunikaciju između vlade, poslovnog svijeta i civilnog društva”, kazao je zamjenik premijera Turske.

Napomenuo je da diljem svijeta postoji veliki broj uspješnih turskih poduzetnika i menadžera kao što je poznati CEO i menadžer kompanije Coca Cola Muhtar Kent.

“Muhtar Kent je uzor za poslovni svijet u Turskoj. Turski menadžeri su već odavno preuzeli globalnu odgovornost obavljajući najznačanije dužnosti u velikim međunarodnim kompanijama”, rekao je Babacan.

 

(Agencija Anadolija)

Check Also

Kalkavan: Turske investicije u Crnoj Gori porasle za 150 miliona što pokazuje da vjerujemo u stabilnost i prosperitet vaše zemlje

Potencijal saradnje između Republike Turske i Crne Gore je ogroman i još uvijek nije dovoljno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.