24.9.2023 11:59
Breaking News

Barselona: Crna Gora predstavljena kao kruzing destinacija na štandu Global Portsa

Na nedavno održanoj Seatrade Med Cruise konvenciji u Barseloni, na štandu turske kompanije Gobal Ports, koja je od januara ove godine većinski vlasnik preduzeća “Kontejnerski terminal i generalni tereti” AD iz Bara, predstavljena je i Crna Gora, i to kao destinacija za kruzere.

Crna Gora predstavljena kao kruzing destinacija

“Nakon najvećeg svjetskog sajma kruzing industrije u Majamiju u martu ove godine, ovo je drugi put da prezentujemo Crnu Goru kao kruzing destinaciju ovdje u Barseloni. Iako je naše poslovanje u Baru usmjereno na komercijalne lučke aktivnosti (kargo i kontejnerski poslovi), smatramo da Bar i Crna Gora imaju izuzetan potencijal za razvoj kruzing turizma. Namjera nam je da, vremenom, diversifikujemo svoje aktivnosti u Baru. Već imamo izraženo interesovanje i najave za dolazak kruzera u Bar u 2015. godini. To je nova vrsta turizma koju će barskoj lokalnoj ekonomiji donijeti dodatne prihode” saopštio je Saygin Narin, izvršni direktor Global Portsa.

Seatrade Med Cruise konvencija održava se svake druge godine i najvažniji je događaj u industriji kruzera za promociju Mediterana, koji slovi za drugu najinteresantniju kruzing destinaciju u svijetu. Nakon ranije organizovanih konvencija u Italiji i Francuskoj, Španija je po prvi put bila domaćin, a događaj je održan u periodu 16-18. septembra, u Barseloni. Preko 3.000 posjetilaca i preko 200 izlagača ove godine promovisali su mediteransko tržište za kruzere.

Nakon preuzimanja većinskog paketa akcija u kompaniji “Kontejnerski terminal i generalni tereti” AD, Bar, Global Ports je nastavio sa širenjem svog poslovanja van granica Turske. U međuvremenu su, kao član konzorcijuma, dobili koncesiju u trajanju od 35 godina za izgradnju i upravljanje kruzing terminalom u Lisabonu, Portugal.

Takođe, nedavno su potpisali ugovor za kupovinu 62 odsto luke u Barseloni (Creuers Del Barcelona), čime je kompanija postala jedan od vodećih operatora u ovom segmentu u svijetu.

http://www.cdm.me/

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.