20.4.2024 0:13
Breaking News

Brajović: Između Turske i Crne Gore mnogo spona

„Mnogo je spona između naroda Turske i Crne Gore. Brojna dijaspora, crnogorski studenti u Turskoj, konačno i stalni uspon u ekonomskoj saradnji, dodatno obogaćuju dobre odnose naših zemalja“, naveo je Brajović

Između naroda Turske i Crne Gore mnogo je spona, ocijenio je predsjednik crnogorskog parlamenta, Ivan Brajović, dodajući da brojna dijaspora i stalni uspon u ekonomskoj saradnji dodatno obogaćuju tradicionalno dobre odnose dvije države.

Brajović je danas razgovarao sa ambasadorom Turske u Podgorici, Serhatom Galipom, kojem je zahvalio na kontinuiranoj podršci Turske u procesu evroatlantskih integracija Crne Gore.

„Najbolju potvrdu te podrše predstavlja rana ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u turskom parlamentu“, saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Kako se dodaje, na sastanku je istaknut značaj redovnog parlamentarnog dijaloga u okviru ukupnih odnosa, kao i očekivanje skorašnjeg susreta parlamentarnih grupa prijateljstva Crne Gore i Turske.

„Mnogo je spona između naroda Turske i Crne Gore. Brojna dijaspora, crnogorski studenti u Turskoj, konačno i stalni uspon u ekonomskoj saradnji, dodatno obogaćuju dobre odnose naših zemalja“, naveo je Brajović.

On je Galipu izrazio saučešće povodom terorističkog napada 10. decembra i poručio da je uvjeren da će se Turska uspješno izboriti sa izazovima sa kojima se suočava poslednjih godina.

Brajović je danas primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Ujedninjenih Arapskih Emirata (UAE) u Crnoj Gori Hafsu Al-Ulamu.

Brajović je, kako je saopšteno, kazao da su zahvaljujući kontinuiranom angažmanu ambasadorke Ulame značajno unaprijeđeni odnosi i učvršćene veze Crne Gore i Emirata.

Na sastanku je, dodaje se, istaknuta odlična saradnja na političkom, kulturnom i ekonomskom nivou, sa akcentom na značajne investicije Emirata u Crnoj Gori.

„Oproštajna posjeta bila je prilika da predsjednik Brajović uputi pozdrave predsjednici Federalnog nacionalnog savjeta (Skupština UAE) Amal Abdulah Al Kubajsi, uz želje za uspješnom saradnjom parlamenata dviju država“, kaže se u saopštenju.

vijesti.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.