14.4.2024 9:26
Breaking News

Ministar Ljumović razgovarao sa ambasadorom Galipom

Prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture razgovarao je danas na Cetinju sa Nj.E. Serhatom Galipom, ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i Ahmet Altun, koordinator TIKA za Crnu Goru i Đan Guraj, lektor turskog kulturnog centra Yunus Emre, koji su Ministru predstavili projekte koje realizuju u Crnoj Gori.

Tokom susreta bilo je riječi o planovima za nastavak, kako su ocijenili, uspješne saradnje dvije zemlje u oblasti kulture.

Ministar Ljumović je kao značajno pitanje istakao potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti kulture između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske, čiji je tekst još ranije usaglašen. Napomenuo je da dosadašnja saradnja koju su Crna Gora i Turska ostvarile u domenu kulture može biti dodatno podstaknuta kroz realizaciju zajedničkih projekata, namijenjih zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, koji će doprinijeti otvaranju prostora za bolje upoznavanje dva naroda.

Ambasador Galip je čestitao ministru Ljumoviću na imenovanju i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu dvije zemlje nastaviti sa uspješnom realizacijom zajedničkih projekata.

Sagovornici su pozdravili i nedavno potpisivanje Protokola o saradnji na realizaciji projekta restauracije Sahat kule i saradnju ostvarenu u oblasti razmjene građe nacionalnih arhiva dvije zemlje. Istakli su da će ovo biti samo jedna u nizu aktivnosti, jer prostora za saradnju u oblasti kulturne baštine i kulturno-umjetničkog stvaralaštva svakako ima.

 

Ministarstvo kulture

Foto: http://www.cetinje-mojgrad.org/

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.