20.7.2024 0:28
Breaking News

Budućnost peti put u Antaliji

Letom preko Tirane i Istanbula, fudbaleri Budućnosti putuju večeras na 14-dnevne pripreme u Antaliju i biće jedina crnogorska ekipa koja će se ove zime pripremati na medireranskoj obali Turske, najpopularnijoj evropskoj destinaciji za zimske pripreme.

Ovo je peti put da se podgorički klub priprema u Antaliji, a prvi od 2012. godine. Prethodno, Budućnost je boravila u Turskoj 2008. godine kada je trener bio Branko Babić, 2009. kod Miodraga Ješića, 2010. kod Mihaila Ivanovića i 2012. kod Miodraga Radulovića.

Dva puta je Budućnost bila šampion nakon boravka u Antaliji (2008. i 2012), dok odlazak u Tursku ove zime nije ni potreban da bi se osvojila titula – “plavi” na polusezoni imaju rekordnih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost i trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da na proljeće ispuste toliko prednost.

Boravak u Antaliji, međutim, mogao bi da bude od velike koristi za ono što ekipu Miodraga Vukotića očekuje početkom ljeta, po završetku domaćeg šampinata. Budućnost bi trebalo da igra kvalifikacije za Ligu šampiona, a rivali na prijateljskim mečevima u Turskoj približnog su kvaliteta mogućim rivalima “plavih” u narednoj evropskoj avanturi.

Pet test-utakmica odigraće Budućnost u Antaliji, a rivali su kazahstanski Irtiš Pavlodar (2. februar), ruski premijerligaš Tom iz Tomska (6. februar), ukrajinska Vorskla Poltava (8. februar), slovenački Maribor (11. februar) i za kraj moldavski Svantul Suručeni (14. februar).

Uoči odlaska za Antaliju, Budućnost je odigrala kontrolni meč sa Komom, u kojem je trener Vukotić pružio šansu mlađim fudbalerima i onima koji su u prvom dijelu sezone imali manju minutažu. Završeno je neriješeno 2:2, a oba gola postigao je Valizar Janketić.

Većina igrača koji su nastupili protiv Koma nalazi se na Vukotićevom spisku od 25 fudbalera koji putuju za Antaliju.

Na njemu su Miloš Dragojević, Risto Radunović, Balša Banović, Nikola Vukčević, Milan Vušurović, Luka Mirković, Velizar Janketić, Driton Camaj, Danilo Marković, Nikola Kumburović, Filip Mitrović, Goran Vujović, Miloš Raičković, Momčilo Raspopović, Nikola Marčelja, Ivan Pejaković, Balša Sekulić, Milivoje Raičević, Milisav Vuksanović, Deni Hočko, Vasilije Terzić, Ermin Seratlić, Radomir Đalović, Janko Simović i Stefan Milić.

www.vijesti.me

foto: vijesti.me

Check Also

STIGLA REPREZENTATIVKA TURSKE-Bejza Karačam potpisala za Budućnost Bemax

Turska reprezentativka Bejza Karačam potpisala je ugovor sa ekipom Budućnost Bemaxa, potvrđeno je iz podgoričkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.