14.4.2024 9:56
Breaking News

Budućnost Voli protiv TED Ankara u 2.kolu Evrokupa

Prvi evropski ispit košarkaši Budućnost Volija nisu položili. Pali su za katedrom u Solunu, a u srijedu im se pruža prilika za popravni – u goste im stiže ekipa TED Ankara, koja je pred svojim navijačima poražena od Himika u prvom kolu.

Za oba tima meč je od izuzetne važnosti. Iako ima još dosta da se igra, ko izgubi u „Morači“ napraviće dva koraka unazad kada je u pitanju plasman u drugi krug Evrokupa. Podgoričani cijene turski tim, ali vjeruju da mogu do novog trijumfa. Dva boda u duelu sa Cibonom bila su injekcija stimulansa za crnogorskog šampiona.

“Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica protiv ozbiljnog tima. Ono što treba posebno da se istakne je da turska košarka posljednjih godina jako puno ulaže i ima jaku ligu. Igramo protiv iskusnog tima, a treba istaći sjajne individualce poput Kleja Takera, prije dvije sezone igrača Real Madrida, koji ima veliki kvalitet, potom našeg reprezentativca Vladimira Golubovića, kao i Vanju Plisnića, koji je iskusan. Igrao je u ABA ligi i po Evropi. Takođe, imaju dobre domaće igrače uz Letonca Kristapsa Valtersa, koji igra na pleju, to je okosnica tima. Očekuje nas duel u koji želimo da uđemo maksimalno motivisani, sa velikom energijom i sa željom da dobijemo. Želio bih da pozovem navijače, koji su bili sjajni protiv Cibone, da nam budu opet podrška i da zajedno na kraju slavimo” objašnjava Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.