23.4.2024 9:52
Breaking News

Ćatović primila delegaciju Gaziantepa: Spremni za zajedničke projekte

Predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović primila je delegaciju turskog grada Gaziantepa.

Kotor i Gaziantep njeguju dobre međusobne odnose, a oba grada su članovi međunarodnog foruma gradova duž  “Puta svile”.

“Kotor i Gaziantep sarađuju već dvije godine preko foruma gradova duž “Puta Svile”. Kako bismo učvrstili i poboljšali naše odnose pripremili smo Protokol o saradnji između naša dva grada, koji će 28. novembra biti ozvaničen na zasjedanju SO Kotor”, rekla je Ćatović.

Delegaciju Turske je predvodio gradonačelnik Gaziantepa, Asima Güzelbey sa svojim najbližim saradnicima. Pored njih, delegaciju su činili i vodeći turski privrednici Eyup BartıkCahit NakıboğluAhmet TiryakioğluGüven GüzelbeyCengiz Şimşek i Bilal Aksoy.

“U Kotoru se već osjećamo kao kod kuće. Spremni smo za saradnju i zajedničke projekte u budućnosti, pa ovog puta nismo došli u Crnu Goru kao turisti, već kao ozbiljni poslovni ljudi. Sa mnom su danas jedni od najpoznatijih i najuspješnijih poslovnih ljudi iz Turske”, rekao je Gradonačelnik Gaziantepa.

Predsjednica Ćatović i njeni saradnici su upoznali delegaciju sa privrednim kapacitetima u opštini Kotor. Kao najznačajnije privredne grane istaknute su turizam i pomorstvo, na kojima Kotor prevashodno bazira svoj razvoj. Prisutnima je prezentovan i plan potencijalnih investicija na teritoriji opštine Kotor.

http://www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.