21.4.2024 13:55
Breaking News

Turci zainteresovani za biznis zonu na prostoru gornjeg Oboda

Na Cetinju je proteklih dana boravila privredna delegacija Grada Gazijantepa, predvođena gradonačelnikom Asimom Gizelbejem, predsjednikom gradske privredne komore Ejupom Bartikom i predsjednikom Industrijskih zona Turske, Cahitom Nakibogluom. Predstavnici proizvodnih kompanija iz Gazijantepa iz sfere tekstila iskazali su interesovanje za biznis zonu na prostoru gornjeg ‘Oboda’, a više riječi bilo je i o mogućnostima ulaganja u poljoprivredu na ruralnom području teritorije Prijestonice Cetinje.

Domaćin delegaciji Gaziantepa, inače grada pobratima Prijestonice Cetinje, bio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, a u fokusu razgovora bile su teme vezane za jačanje ekonomskih odnosa dva grada i sagledavanje mogućnosti za dolazak turskih investitora na Cetinje, posebno kada je riječ o dvije uspostavljene biznis zone.

Bogdanović je upoznao predstavnike turske delegacije sa investicionim potencijalima Cetinja, pri čemu je posebno predstavljen paket stimulansa, te biznis zone.

“S obzirom da je u gostujućoj delegaciji bio i predsjednik Industrijskih zona Turske, koja okuplja 270 članica, Bogdanović se posebno osvrnuo na kapacitete biznis zona na Cetinju. On je naglasio kako bi prisustvo Industrijskih zona Turske u tim sadržajima moglo biti realizovano i kroz model koji bi podrazumijevao da predstavnici te zajednice budu operateri biznis zone namijenjene Greenfield investicijama”, saopšteno je iz Prijestonice.

Gosti iz Turske iskazali su zadovoljstvo posjetom Cetinju, pri čemu su predstavnici privrednih krugova izrazili konkretno interesovanje za sadržaje u prijestonom gradu Crne Gore.

“Tako su predstavnici proizvodnih kompanija iz Gazijantepa iz sfere tekstila iskazali interesovanje za biznis zonu na prostoru gornjeg ‘Oboda’, dok je više riječi bilo i o mogućnostima ulaganja u poljoprivredu na ruralnom području teritorije Prijestonice Cetinje”, saopšteno je iz Prijestonice.

Predstavnici Privredne komore Gazijantepa naglasili su kako ta asocijacija broji više od 13.00 članova, te da, shodno tome, ali i činjenici da je Cetinje njihov grad pobratim, postoji snažan potencijal za saradnju.

http://www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.