14.7.2024 3:28
Breaking News

Crna Gora i Turska jačaju odbrambenu saradnju

Kroz brojne zajedničke projekte Crna Gora i Turska odbrambenu saradnju nastaviće dalje da nadograđuju, ocijenjeno je na sastanku generalnog direktora Direktorata za politiku i planiranje odbrane Ivice Ivanovića i brigadnog generala Umuta Jildiza.

Ivanović je u posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Turske,  a sastanak je bio odlična prilika za analiziranje odbrambenih projekata koji su do sada realizovani, kao i za razmatranje novih, sa akcentom na saradnju u oblasti odbrambene industrije.

Ivanović se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Turska pruža Crnoj Gori i istakao spremnost za nastavak intenzivne saradnje, posebno u pogledu modernizacije i opremanja.

Iskazao je zadovoljstvo dinamikom ostvarenih projekata i naglasio da su nedavno potpisani sporazumi i protokoli o donaciji, pokazatelj spremnosti obje strane da odbrambenu bilateralnu saradnju ojačaju sprovođenjem konkretnih projekata.

Ivanović je istakao i značaj međusobne podrške i saradnje koju ostvaruju mornarice Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Republike Turske. Poručuje da će Crna Gora nastaviti da poboljšava interoperabilnost Vojske i ulaže u modernizaciju, opremu i razvoj, kao i edukaciju kadra.

Brigadni general Umut Jildiz poručio je da je zadovoljan ostvarenom bilateralnom saradnjom dvije zemlje, posebno ističući doprinos Vojske Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti.

Kako je poručeno, važnost jačanja državnih kapaciteta intenzivnim ulaganjem na polju odbrane i kontinuirana međusobna podrška i saradnja, ključne su u suprotstavljanju aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.