14.7.2024 22:37
Breaking News

Turski biznismen dovodi Tesla taksi u Podgoricu

U Podgorici do kraja sedmice počinje da radi prva taksi služba sa automobilima na električni pogon.

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, sastao se sa predstavnicima kompanije Venn tour turskog biznismena Ahmeta Avcija koja će početi da pruža usluge taksi prevoza električnim vozilima.

“Izuzetno sam zadovoljan što Podgorica dobija prvu taksi službu sa automobilima na električni pogon i što ćemo biti prvi grad u regionu koji dobija usluge prevoza građana Tesla električnim vozilima”, rekao je Vuković.

On je kazao da je uvjeren da će se u narednom periodu taksi firme i udruženja sve više opredjeljivati za pružanje usluga vozilima na električni pogon.

Vuković je, podsjećajući da je Podgorica nedavno dobila i prvu javnu punionicu za električna vozila, rekao da će gradska uprava u narednom periodu intenzivno raditi na izgradnji određenog broja električnih punionica sa brzim punjačima kako bi obezbijedili neophodne uslove za korišćenje električnih vozila.

On je saopštio da će nadležne gradske službe u tom cilju, u saradnji sa zainteresovanim partnerima, u narednom periodu raditi na izradi mape Podgorice sa potencijalnim električnim punionicama, gdje god postoje propisani tehnički uslovi, kako bi na taj način dodatno afirmisali korišćenje električnih automobila.

Avci je kazao da je zahvalan Vukoviću na podršci i razumijevanju, ali i efikasnom postupanju nadležnih gradskih službi u cilju realizacije tog projekta.

On je saopštio da je to samo početak uspješne saradnje sa Glavnim gradom i iskazao interesovanje za partnerstvo i saradnju sa gradskom upravom i u drugim oblastima od obostranog interesa i značaja.

Programom organizovanja taksi prevoza za ovu godinu Glavni grad je iskazao opredjeljenje za sprovođenje određenih promjena u skladu sa standardima i praksom u razvijenim gradovima Evrope, a koje podrazumijevaju efikasan, bezbjedan, ali i taksi prevoz koji neće ugrožavati životnu sredinu.

U tom smislu, predviđene su postepene reforme i propisano je izdavanje novih 50 licenci za automobile na električni pogon.

Novi taksi biće dostupan samo korisnicima TeslaGo aplikacije, po uzoru na Uber.

Investitor.me

Check Also

Otvorena avio linija Podgorica – Ankara

Niskotarifna komanija, Pegasus Airlines saobraćaće ponedjeljkom i petkom na liniji Podgorica – Ankara. “Srećan sam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.