24.9.2023 9:43
Breaking News

Crna Gora na Fethiye World Music festivalu u Turskoj

Renomirani crnogorski  umjetnici  Safet Drljan (harmonika), Ana i Ida Muratagić (klavir) i Dina Kukalj (violina) predstavili su Crnu Goru na na  međunarodnom  festivalu Fethiye World Music u Turskoj, saopšteno je iz Centara za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore.

Umjetnici su se predstavili u najboljem svijetlu, pored 25 zemalja svijeta , a niko nije ostao ravnodušan na crnogorsku muziku. Tako su uslijedili I neki novi pozivi za gostovanja i festivale, što je i program Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Safet Drljan smatra da je bilo zadovoljstvo predstavljati Crnu Goru i njenu muzičku baštinu u gradu koji svake godine okupi predstavnike različitih kultura i čini puno na promociji trajnih ljudskih vrijednosti: prijateljstva, uzajamnog  poštovanja i razumijevanja.

Muzičari iz Crne Gore bili su dio tog velikog događaja zahvaljujući Centru za razvoj i unaprjeđenje kulture manjina Crne Gore i Ambasade Crne Gore u Ankari.

Festival Fethiye World Music utemeljen je 2008. godine i globalnog je karaktera.

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.