25.5.2024 4:42
Breaking News

Crna Gora predstavljena na Marmara Forumu u Istanbulu

U Istanbulu je u okviru samita koji je organizovala Marmara grupa, održan sastanak na kojem su crnogorsku stranu predstavljali predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, ministar nauke Sanja Vlahović, kao i brojni uposlenici u Vladi Crne Gore.

Takođe na Samitu su bili prisutni i predstavnici skoro svih privrednih grana odnosno potencijalni investitori iz Republike Turske.

Moderator sastanka, predstavnik Maramara grupe je pozvao predsjednika Vujanovića na pozdravnom govoru da se obrati prisutnima, a nakon toga je riječ preuzeo potpredsjednik Vlade Vujica Lazović koji je govorio o potencijalnim oblastima ulaganja koja bi bila interesantna za turske investitore a shodno programu razvoja Crne Gore. Najviše se govorilo o energetskom sektoru kao i o sektoru turizma i poljoprivrede.

Na pomenutom Samitu učešće su imali i predstavnici kompanija koje su već investirale u Crnoj Gori a to su: Tosčelik, Gintaš i Global port.

Njihova iskustva, kao i vidjenja počasnih konzula Crne Gore koji obavljaju tu funkciju u Republici Turskoj su umnogome pomogla u razrješavanju nejasnoća potencijalnih turskih investitora.

Istanbul E.S

crnagoraturska.com

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.